Dela gärna detta inlägg:Share on Facebook
Facebook

shutterstock_270113942Våren är här, och även om vädret här i Norra Europa ännu inte är riktigt så skönt som vi skulle önska, så är det dags att ge sig ut och få lite frisk luft. Spendera en dag utomhus med dina vänner eller din familj, gör någon rolig aktivitet tillsammans, och få så mycket dagsljus som möjligt för att fylla på med D-vitamin.

Vi utmanar er att spendera en hel dag utomhus i helgen. Ta på bekväma och vädertåliga kläder, packa ryggsäcken med nyttig lunch och mellanmål, ta med vänner eller familj och ha roligt! Ni kan ge er ut och cykla, rida, paddla kanot, klättra i berg, utforska er stad, eller bara slappa eller göra något roligt i en trevlig park. Oavsett vad ni gör kommer en hel dag ute i friska luften säkerligen göra er gott.

Så här års är det trevligt att ta med sig något varmt till lunch, ifall solen inte lyckas hålla er varma. Förbered en god och nyttig soppa som är lätt att ta med i termos. Varför inte satsa på helgrönt och prova den här enkla och jättegoda gröna ärtsoppan?

Ingredienser (för 4 portioner)

1 matsked olivolja
2 selleristjälkar, hackade
2 morötter, hackade
1 gul lök 1 vitlöksklyfta
2 tärningar grönsaksbuljong
1 l vatten
600 gram frysta ärter
ett litet knippe färsk mynta
salt
nymald svartpeppar

Gör så här:

Placera en stor kastrull på hög värme med en matsked olivolja. Tillsätt hackad selleri, morötter, lök och vitlök och fräs i några minuter. Rör om då och då med en träslev.
Lös upp buljongtärningarna i en tillbringare med varmt vatten.
Tillsätt buljongen och ärtorna till grönsakerna. Rör om och låt koka upp.
Sänk värmen, lägg på locket och låt sjuda i ca 10 minuter.
När ärterna har mjuknat, ta av kastrullen från plattan, krydda med salt och peppar och tillsätt myntabladen.
Mixa soppan slät i matberedare, eller med stavmixer.

Njut!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>