Dela gärna detta inlägg:Share on Facebook
Facebook

shutterstock_29157232Undrar du ibland vad lycka är, och var den gömmer sig? Vi har inte alla svar, men vi tror att lycka är ett tillstånd av förnöjsamhet. Om du inte är nöjd behöver du fråga dig varför, och bestämma dig för att göra en förändring. Om du är nöjd bör du försöka förstå varför och göra mer av det som gjort dig nöjd. Vi söker ofta efter lycka utanför oss själva. Vi investerar våra hjärtan och vår tid i jobb, utseende, att gå andra till mötes, och att alltid sträva framåt. Det kan vara jättebra, men kom ihåg att lycka inte är något du finner utanför dig själv. Sann lycka kan inte definieras av andra, omständigheter, pengar, klädstorlek, priser, eller status. Så hur finner vi lyckan?

Har du tänkt på att flygbolagen alltid påminner oss att vi i en nödsituation först ska ta på oss själva en syrgasmask, sen hjälpa andra… det finns en anledning till det. Du kan inte göra gott för andra om du inte först tar hand om dig själv. Så, steg ett i jakten på lycka: var snäll mot dig själv! Ta dig tid att gå en promenad, njut av solskenet, sitt i tystnad, läs en bok, fixa dina naglar, spendera tid med en god vän, eller gör vad som helst som får dig att må bra.

Steg två kan vara lättare sagt än gjort, men försök att leva i nuet. Undvik att planera din arbetsdag medan du äter frukost med familjen. Fundera aldrig på vad du ska laga till middag när du sitter i ett jobbmöte. Och bekymra dig inte för tvätthögen när du leker med dina barn. Fokusera på det som händer just nu och njut av stunden.

Ett sista tips; det du kan hålla i din hand är inte lycka. Men om ditt hjärta en dag exploderar och du inte med ord kan beskriva dina känslor… det är lycka.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>