Dela gärna detta inlägg:Share on Facebook
Facebook

Mer än 45 000 människor sprang över mållinjen i världens största halvmaraton i helgen. Gatorna här i Göteborg fylldes av tusentals löpare, och tusentals människor hejade på dem runtomkring i hela staden.

Vinnaren sprang Göteborgsvarvet på under 1 timme; han var den första personen som klarat det sedan loppet startade 1980. Några fullföljde loppet för 37:e gången, det vill säga de har sprungit de 21 kilometrarna genom Göteborg varje år sedan 1980. Tusentals personer klarade att ta sig i mål på den tid de hade satt som sitt personliga mål, och för en del var målet helt enkelt att ta sig i mål, oavsett hur lång tid det tog dem.

45 000 personer sprang över mållinjen som vinnare, därför att de hade satt ett mål, de hade slitit hårt, och nu hade de nått sitt mål. Alla behöver inte springa halvmaraton, men vi behöver alla sätta upp mål i livet som kan motivera oss att utvecklas, förbättras, och sträva mot förverkligande och tillfredsställelse. Gör det till en vana att kontinuerligt sätta nya mål och använd dem som språngbrädor på din väg mot framgång.

Känslan av att ha åstadkommit något, när du har jobbat hårt och nått ditt mål, är något som vi alla behöver uppleva. Precis som 45 000 löpare firade i Göteborg i helgen ska du fira varje gång du når ditt mål. Ge dig själv en klapp på axeln för att uppmärksamma att du har gjort något bra, och tala om för människor omkring dig vad du har uppnått. Var inte rädd för att dela med dig av dina mål och dina bedrifter till andra. Det kommer göra dig starkare och mer självsäker, och det kan inspirera andra att sätta sina egna mål och åstadkomma något fantastiskt.

Inget mål är för stort eller för litet; det är bara en fråga om hur lång tid det tar att uppnå dem. Det viktigaste är att du sätter upp ett mål, skapar en handlingsplan, och jobbar hårt tills du uppnått ditt mål. Och när du passerar din personliga mållinje, ägna en stund åt att njuta av den härliga känslan av att ha åstadkommit något. Var stolt över det du har uppnått, reflektera över hur erfarenheten har gjort dig starkare, och sätt ditt nästa mål.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>