Dela gärna detta inlägg:Share on Facebook
Facebook

Fullkorn är en viktig del i en hälsosam kost eftersom de ger kraftfull energi, fibrer, vitaminer, mineraler, fytokemikalier, och viktiga lipider och steroler. Inte undra på att hälsomyndigheter och experter rekommenderar att vi försöker få i oss minst 3 portioner fullkorn per dag. Men i USA och många europeiska länder äter de flesta mindre än 1 portion per dag och går miste om alla de fördelar som fullkorn kan ge.

Whole grainVad är fullkorn? Fullkorn inkluderar vete, ris, havre, råg och andra sädesslag som inte har malts eller processats för att avlägsna skal och grodd, vilka innehåller det mesta av spannmålets näringsämnen (frövitan utgörs huvudsakligen av stärkelse). Den främsta orsaken till att raffinerade spannmål blev populära under det senaste århundradet är att man genom att avlägsna skal och grodd fick spannmål med mjukare textur och längre hållbarhet. Men, idag vet vi att jämfört med raffinerade spannmål ger fullkorn mer protein, fiber, kalcium, magnesium, kalium, nyttiga fetter och andra vitaminer och mineraler.

Fullkorn för vitalitet Vi är alla medvetna om att alla näringsämnen som nämns ovan inte återfinns i de flesta fullkornsprodukter som finns på marknaden idag. Fleromättade fetter samt steroler är ofta avlägsnade för att öka slutproduktens hållbarhet, och därför minskar intaget av dessa ämnen med kosten.Tre-en-en NL

Tre-En-En är NeoLifes kosttillskott som fyller gapet i ditt näringsintag och ger din kropp de näringsämnen som avlägsnats från maten du äter.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>