Dela gärna detta inlägg:Share on Facebook
Facebook

shutterstock_173847239Du har säkert märkt att framgångsrika företagare ofta utstrålar självförtroende. Har du någonsin undrat varifrån deras självförtroende kommer? Svaret är ganska enkelt. Självsäkra personer tror på sig själva och på det de gör. Det är inte nödvändigtvis deras framgångar som gör dem självsäkra, utan att de lär sig att inte tvivla på sig själva, eller snarare hantera sina tvivel. Framgångsrika entreprenörer klarar av att lämna sin bekvämlighetszon för att söka nya utmaningar.

Hitta en mentor Att ha en duktig, erfaren person som visar vägen ger en optimal start för din verksamhet. En mentor ger dig insatta råd och det perspektiv du behöver för att tro på dig själv. Han eller hon kan även ge dig kunskap inom områden där du saknar erfarenhet, och kan ge dig en klapp på axeln när du behöver det. Genom att studera vad andra framgångsrika personer har gjort för att lansera nya projekt och komma förbi hinder på vägen får du även kunskaper som du har nytta av i framtiden. Lär dig av deras framgångar och misstag.

Lär dig att hävda dig Människor föds inte med självförtroende, det är något man lär sig. För att bli framgångsrik måste du öva på att hävda dig utan att vara aggressiv. Lär dig att be om det du vill ha och behöver i verksamheten och i livet. Lär dig även att säga nej när det behövs. Allt detta blir lättare med tiden allteftersom ditt självförtroende växer.

Acceptera dina tvivel Alla upplever det då och då, men låt inte en dålig dag eller negativa känslor kapa ditt självförtroende. Om tvivel uppstår, ta tjuren vid hornen, medge vad som sker och gå vidare. Du kommer aldrig bli helt fri från negativa känslor, men ge dig själv makt att hantera dem. Tänk även på att inte missta din passionerade nervositet för tvivel på dig själv. Vi behöver faktiskt ett visst mått av nervositet för att motivera oss själva.

Var involverad Var alltid redo att ta dig an olika roller och uppgifter och var öppen för att lära dig något nytt. Var involverad i alla aspekter av verksamheten och gör ditt bästa för att förbli tillgänglig och uppmärksam på vad som behövs från dag till dag. Du kommer känna att du har kontroll på din verksamhet om du är involverad i alla delar av organisationen och det leder till ytterligare självförtroende.

Känn dina styrkor och svagheter Som egenföretagare är det viktigt att du är medveten om dina styrkor och svagheter och hur de påverkar din verksamhet. Bara för att du äger din egen verksamhet betyder inte det att du är bra på alla aspekter av att hantera, leda eller utveckla en verksamhet. Nyckeln är att veta vad din verksamhet behöver och omge dig med personer som kan hjälpa dig med områden som du upplever som utmanande. När du vet att din verksamhet går på högvarv kommer även ditt självförtroende skjuta i höjden!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>