Dela gärna detta inlägg:Share on Facebook
Facebook

Idag berättar NeoLife Atlet Allar Raja mer om hur hans estniska roddarlag jagade medaljer i scullerfyra vid OS i Rio.

Det är något mycket speciellt att delta i de olympiska spelen. Det här var mitt tredje OS och jag njöt verkligen av att lära känna så många idrottare från olika länder. Hela teamet från Estland var fantastiskt; vi var som en enda stor familj som stöttade varandra. Stämningen i byn var vänlig och trevlig, och när jag var på dåligt humör möttes jag alltid av leenden, vilket genast fick mig på bättre humör.

Alla fyra i laget har tränat i samma stad de senaste 10 åren. Vi har kört många lopp mot varandra, och tillsammans mot motståndare från hela världen. I mina ögon är varje idrottare i laget en egen individ. Jag tror inte att vi skulle haft en chans att nå så bra resultat som vi gjort om vi inte var helt ärliga och respektfulla mot varandra. Vi känner varandra väl vid det här laget och vi kan lösa eventuella konflikter på ett bra sätt.

Jag förväntar mig av alla i laget att de presterar maximalt på träning, och definitivt när det är tävling. Vi vet att alla har sina starka sidor och ser till att vi inte hamnar efter snittet när det gäller fysik, teknik och mentala förberedelser. Vi har även en väldigt duktig tränare som förbereder träningsupplägg och taktik för tävlingar för att få båten att flyga fram!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>