Dela gärna detta inlägg:Share on Facebook
Facebook

Idag är vi tillbaka i vårt inspirerande samtal med Genrik Pavliukianec, NeoLife kund som utsågs till bäste spelare i Paralympics 2016. Vi börjar med hans första möte med NeoLife.

 – Mitt första möte med NeoLife produkter var 2014 när min vän och NeoLife återförsäljare Laimutė Mizgirienė bjöd in mig till ett seminarium om idrott och hälsa. Jag började använda produkterna tillsammans med min lagkamrat Marius när vi tränade inför IBSA World Games i Seoul.

– Sen jag började använda produkterna har jag märkt att jag fått mer energi, min ämnesomsättning har blivit mer balanserad, och min kropp klarar av att återhämta sig bättre efter långa träningspass. Efter World Games tävlade vi även i EM och tack vare NeoLife produkter kunde jag hålla mig energisk och motståndskraftig. Jag spelade utan pauser och upplevde aldrig att jag tappade energi eller välmående.

– Jag var så nöjd med resultatet av de här produkterna att jag bestämde mig för att ta dem under den långa träningsperioden inför Rio. Det är så viktigt att få alla goda näringsämnen, och ännu viktigare att få dem från fullvärdig kost. Min fru och vår nioåriga dotter använder också NeoLife produkter, och jag är glad att kunna säga att under förra året var vi friska och fulla av energi, och jag tackar NeoLife för det.

Vi vet alla att det är viktigt med näring om man vill må bra och prestera sitt bästa, men om man vill uppnå sina mål krävs även motivation. Vi bad Genrik dela med sig av sina tankar om framgång och berätta vad som motiverar honom.

Foto: Rimantas Navickas
Foto: Rimantas Navickas

– Framgång skapas av erfarenheten och av hur väl du har förberett dig. Den bästa motivationen är de största prestationerna i de viktigaste tävlingarna, Paralympics i mitt fall. Vårt landslag hade redan många medaljer från olika mästerskap och Paralympics, men ett Paralympiskt guld saknades. För mig är den bästa motivationen mitt mål. Jag delar gärna upp ett stort mål i mindre delar och går framåt steg för steg. Efter ett tag kan man se att man egentligen inte behöver ett speciellt mål: när man tar ett steg och uppnår något siktar man automatiskt högre och högre, och klättrar hela vägen till toppen.

– Jag hade två mål för Paralympics 2016 – att vinna guldmedaljer och att få revansch mot gamla motspelare. Jag hade även ett tredje, hemligt personligt mål – jag ville bevisa för mig själv att jag vid den här åldern (40!) klarar att vinna och vara med laget hela vägen. Jag skadade min hand innan Paralympics och var inte säker på om jag skulle kunna spela. Men jag insåg att 170 minuters spel under Paralympics är så kort i jämförelse med all tid jag lagt på träning och förberedelser.

Foto: Rimantas Navickas
Foto: Rimantas Navickas

– Det var en bra känsla att vinna guldmedaljen, men inte den känsla jag förväntat mig. Jag kände inte likadant som när jag vann min första medalj. Jag förstod att dessa spel med största sannolikhet blir mina sista. Jag ville nå toppen men när jag nådde den kände jag mig sorgsen för jag visste att det nu är dags att avsluta karriären, det finns inga mål kvar för mig att uppnå inom idrotten.

Vi tackar Genrik Paliukianec för att han delat med sig av sin berättelse. Vi hoppas att den har inspirerat dig att jobba hårt för att nå dina mål, att vara den bästa ledaren du kan vara, och att ha roligt med ditt team!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>