Dela gärna detta inlägg:Share on Facebook
Facebook

Cecilia Ferm har spelat basket på elitnivå i många år och varit NeoLife-återförsäljare i snart 3 år. Hon har nyligen kommit hem från inspelningen av TV-programmet Mästarnas mästare* som vi kommer kunna se på SVT till våren. Vi bad denna högaktuella småbarnsmamma berätta om vad NeoLife betyder för henne, i vardagen och i karriären.

 

img_8133Jag heter Cecilia Ferm, är döv, 41 år, och har tre små pojkar 5 år, 3 år och 9 månader.

Jag har nyligen avslutat inspelningen av TV programmet Mästarnas mästare. Det har varit en stor, häftig och fantastisk upplevelse att få delta i tävlingen. En superstor ära att bara bli tillfrågad. Att vara den första döva deltagaren har varit så häftigt. Jag är stolt över att jag hade modet att vara med, och så tacksam att jag fått chansen. Jag är otroligt glad att ha fått nya vänner och fått lära känna stora idrottsprofiler inom olika idrotter.img_8066

Jag har varit elitspelare i basket minst 20 säsonger. Jag har spelat i det svenska landslaget för hörande och för döva. På min meritlista finns en del priser och utmärkelser, bland annat 8 SM guld i basket för hörande. Med landslaget för döva har jag vunnit 6 EM-guld, 1 VM-guld och 1 OS-guld. Jag har blivit utsedd till årets idrottare inom kategorin funktionshinder/dövidrottare på idrottsgalan, årets förebild i Örebro och Solnas län, samt världens bästa dövidrottare två gånger.img_8147

Det var en av mina baskettränare som kontaktade mig och berättade om NeoLifes produkter. Efter att jag testat NeoLifeShake, Omega 3 Salmon Oil Plus och Kal-Mag Plus D fastnade jag för dessa produkter av hög kvalitet. Jag tar alltid shaken efter träningen och som mellanmål. Ibland kan jag även ta en shake innan träning eller match om jag känner mig hungrig, jag slipper då känna mig tung i magen och slö. Jag upplever att jag får tillräckligt med återhämtning när jag druckit shaken, jag kan ladda om och träna hårt redan nästa dag. Den innehåller tillräckligt med näring och har bra balans mellan protein, kolhydrater och fett vilket ger fullvärdiga nivåer av den näring som behövs.

Jag har goda kunskaper om kost och hälsa, vad kroppen behöver, och vikten av rätt kost i samband med träning och återhämtning för att få bästa resultat. Även om jag äter rätt, och äter mat som inte är processad behöver jag lägga till omega 3, kalcium, magnesium och D-vitamin för att fylla på det som fattas i maten. Det är de ämnen som är svåra att få tag på från dagens kost varje dag. Det är också viktigt att bygga upp kroppen så bra som möjligt för att undvika näringsbrist eller sjukdomar när man blir äldre.

Just nu är jag mammaledig, och då kommer NeoLifeShake väl till pass som ett perfekt mellanmål när jag inte hinner laga mat. Jag är personlig tränare och kombinerar mammaledigheten med PT-online träning. Jag är även Team manager för AIK dambasket. I grund och botten är jag utbildad idrottslärare och jobbar på en dövskola i Stockholm. Efter föräldraledigheten, när min yngste son har börjat på förskolan, planerar jag att fortsätta jobba halvtid som lärare. Träning och hälsa är ett av mina stora intressen och jag spelar fortfarande basket, men på lägre nivå och för skojs skull.

 

*Mästarnas mästare är ett tävlingsprogram där ett antal före detta sportstjärnor möter varandra i olika grenar. En efter en slås mästarna ut tills bara en återstår, den personen blir korad till Mästarnas mästare. Programmet kommer sändas i SVT våren 2017 och finns då även tillgängligt på SVT Play.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>