Dela gärna detta inlägg:Share on Facebook
Facebook

Motståndsträning följt av proteindryck av hög kvalité hjälper till att kontrollera din hunger!

Av: Dr. Diane E. Clayton, Ph.D.

Oavsett om du tränar på elitnivå, är en entusiastisk träningsperson eller försöker kontrollera eller gå ner i vikt, är det alltid bra att bygga och behålla muskler. Det är välkänt att proteinkonsumtion efter alla typer av motståndsträning hjälper till att bygga muskler, men effekten det har på efterföljande aptit har tidigare varit okänd. I en studie, som utförts av forskare i Storbritannien, jämfördes effekten av drycker med enbart kolhydrater mot drycker med enbart protein (båda hade samma kaloriinnehåll) och hur de påverkade aptiten efter träning. 1

Vältränade män genomförde cirka 50 minuter av ett motståndsträningsprogram och konsumerade sedan omedelbart antingen kolhydratsdrycken, eller whey-proteindrycken. Deltagarna visste inte vilken av de två dryckerna de fick. 65 minuter senare blev de serverade en måltid bestående av Spaghetti Bolognese med olivolja och man bad dem äta så mycket de önskade av portionen under 20 minuter – här mättes både mängden samt hastigheten som maten konsumerades.

Resultaten från undersökningen visar att testgruppen som fick whey-proteindrycken åt mycket mindre totalt sett och åt dessutom långsammare jämfört med testgruppen som fick kolhydratsdrycken. Den testgruppen som fick proteindrycken åt i genomsnitt 102 kalorier (430KJ) mindre än de som hade fått kolhydratdrycken. För de av oss som försöker bygga muskler och samtidigt gå ner i vikt är detta väldigt viktigt.

Det har ofta rapporterats i vetenskaplig litteratur att den mest sannolika anledningen som förklarar denna effekt på mättnad har att göra med stimulering av gastrointestinala mättnadshormoner från protein.

Denna undersökning tyder på att konsumtionen av protein efter motståndsträning har en positiv påverkan för kontroll av aptiten. Att konsumera proteindrycker eller shakes av hög kvalitet under ett viktminskningsprogram kan alltså vara till mer fördel än att bara bidra till att bevara och bygga muskler samtidigt som man förlorar fett. NeoLifeShake kombinerad med rätt slags motståndsträning är precis vad du behöver för att hjälpa dig att kontrollera din aptit och bli mer trimmad!

NeoLifeShake
NeoLifeShake hjälper dig att känna mättnad snabbare och under en längre period, vilket ger dig bestående energi. Baserat på vetenskapen om cellulär näring och teknologin för kontrollerad glykemisk respons för daglig näring och viktkontroll.

Kod 915 – Creamy Vanilla
Kod 916 – Rich Chocolate
Kod 917 – Berries n’ Cream

         

Dr. Diane E. Clayton, Ph.D.
Biokemist, Näringslära och Hälsorådgivare
SAB medlem

 

För alla entreprenörer där ute som har en passion för att sprida välmående och glädje… NeoLife omdefinierar hur startups ser ut i världen. Man skulle kunna säga att vi är som en IT- startup, fast med näring. Det kostar knappt någonting att starta sin verksamhet eftersom vi tillhandahåller den infrastruktur som alla framgångsrika företag behöver, samt användbara produkter och en marknadsplan. I stället för att behöva spara ihop eller låna hundratusentals euro för att komma igång, gör vi entreprenörskap tillgängligt för alla. Du kan driva din egen NeoLife-verksamhet och den kan överlämnas som en inkomstbringande tillgång till kommande generationer. För mer information besök NeoLife.com eller ring +46 (0)31- 706 74 00

 

  1. Monteyne et al. (2016). Whey protein consumption after resistance exercise reduces energy intake at a post‑exercise meal. Eur J Nutr DOI 10.1007/s00394-016-1344-4

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>