Dela gärna detta inlägg:Share on Facebook
Facebook

Maaris Meier, NeoLife-atlet och mångfaldig estnisk mountain biking mästarinna, har vunnit många titlar, t ex Portugal Cup Road 2017, Champion of Porto region XCO 2016 och Big Ride Open de Espanha de Enduro 2016, för att nämna några av hennes många prestationer. Vi är väldigt stolta över att hon ingår i vårt NeoLife Sports Team.

När man är bland de främsta i en sport, är det många områden man behöver behärska för att behålla sin position bland eliten. Många av dessa områden är också användbara i vardagen och speciellt om du driver en egen verksamhet.

Vi är glada att kunna dela med oss av fenomenala estniska mountainbikecyklisten Maaris Meiers tankar kring områden som motivation, att bibehålla fokus, hur man hanterar nederlag och att vara en förebild.

NeoLife: Hur håller du dig motiverad?
Maaris: Jag älskar att cykla och jag är väldigt tävlingsinriktad när det gäller min sport. Jag behöver hålla mig vältränad och stark för att få ut så mycket som möjligt från cyklingen och samtidigt ha roligt. Jag tycker om känslan att vara stark när jag cyklar.

Jag har genomgått en UCI-coachingkurs, så jag är också en certifierad tränare. Under de senaste åren har jag varit min egen tränare. Att använda olika metoder och träningsupplägg för att se vad som fungerar, är något som motiverar mig. Det faktum att det är jag själv som har kontrollen och bäst koll på vad som händer med min kropp under olika träningsfaser är också väldigt motiverande. Men framförallt älskar jag att cykla och det är det som är grunden till min motivation; känslan av frihet, självförtroende och kontroll.

NeoLife: Vad är det som driver dig?
Maaris: Jag antar att det har att göra med att jag är perfektionist. Jag gillar när saker blir som jag planerat och jag lägger ner stor möda på att få det som jag vill. Jag har lärt mig att hålla mig lugn när det sker saker jag inte kan kontrollera, även om det ibland kan vara en utmaning.

NeoLife: Använder du den drivkraften på andra sätt i ditt liv?
Maaris: Absolut, det är sådan jag är. Jag har lärt mig att vara väldigt självständig och har utvecklat ett självförtroende i att oavsett vad som händer i livet, kommer jag vara stark nog att hantera det.

Under de senaste åren har jag alltmer lärt mig att inte enbart hantera det, utan även hur jag ska vända det till min fördel. Det är precis som cykling: man sätter upp ett mål och jobbar mot det, man följer kanske inte alla sina träningsplaner och kanske inte heller når målet fullt ut, men det är så livet är.

NeoLife: Vad gör du för att fortsatta att förbättra dig?
Maaris: Jag fortsätter träna och läsa olika tips/artiklar. Jag ser också bakåt i tiden för att dra nytta av tidigare erfarenheter och försöka se saker på ett nytt sätt som kan vara fördelaktigt.

NeoLife: Hur hanterar du misslyckanden och nederlag?
Maaris: Det har varit svårt att inse och acceptera det faktum att hårt arbete inte alltid betalar sig och leder till framgång. Vissa nederlag har varit tuffare att återhämta sig från än andra. Det är tur att det är ganska enkelt när det kommer till cykling. Jag hittar rätt så snabbt tillbaka till det som jag älskar med att cykla, vilket i sin tur leder till att jag får tillbaka motivationen att vilja bli stark igen vilket gör att det helt enkelt blir roligt igen. Cykling är mitt livs passion som aldrig försvinner, inte ens vid nederlag.

NeoLife: Ser du dig själv som en förebild inom din sport?
Maaris: Ja, det gör jag! Det är en tuff sport, och ännu tuffare för kvinnliga atleter. Jag har kämpat hårt under min karriär för att kunna fortsätta, och det har jag lyckats med. Jag är stolt över min resa och jag vet att den har inspirerat andra.

Ett av mina mål har alltid varit att göra resan lite lättare för andra kvinnliga atleter för att de ska kunna följa min väg. Jag försöker hjälpa till när jag kan, med vägledning och råd, visa på möjligheter och uppmuntra. Och framförallt genom att själv bibehålla mina värderingar och smarta träningsattityd.

Maaris Meier är väldigt nöjd med NeoLifes kosstillskott och använder regelbundet ProVitality+, NeoLifeShake, Kal-Mag Plus D, Wheat Germ Oil, Aloe Vera Plus, Sustained Release Vitamin C, Tre, Acidophilus Plus och Bio-Tone.

Här berättar Maaris om hur Bio-Tone har förbättrat hennes träning och musklerans återhämtning.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>